RSS

Pető Intézet

11 maj

Ebben a cikkemben a Pető Intézetről (Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézete) szeretnék pár szót szólni. Ez valószínűleg tényleg csak pár szó lesz, mert ha mindazt leírnám, amit eddig tudok – pláne ha azt is le tudnám, amit még nem -, azzal könyveket töltenék meg. Én itt tanulok, tanítok, nevelek. :)

Az Intézet főként CP-s (cerebrálparetikus, azaz központi idegrendszeri sérülés) gyermekekkel, felnőttekkel foglalkozik. Ezen személyek sérülése rendkívül összetett – esetükben beszélhetünk a mozgató rendszer problémáiról, különféle egyéb társtünetekről, betegségekről, illetve bizonyos esetekben szellemi érintettségről.
Amilyen összetett a probléma, olyan összetett a megoldás is – a konduktorok egy személyben a gyermekek nevelő és fejlesztő pedagógusai, azaz a tanítónénik, és – nagyon leegyszerűsítve – a “gyógypedagógusai”-. Ez a szakma annyira összetett, hogy én magam rendkívül nehezen magyarázhatnám el, mennyi mindenből áll, így azt hiszem, néhány linkkel többet segítek, mintha én próbálnék mindent átfogó cikket írni róla. :)

Íme tehát…
a Pető Intézet honlapja
a főiskola honlapja
a Konduktív Óvoda honlapja
a Konduktív Általános Iskola honlapja

Az Intézet honlapjáról minden, az Intézethez kapcsolódó tartalom elérhető, a linkeket a könnyebb eligazodás reményében gyűjtöttem ki.

 
Komenti

Posted by pri 2013/05/11 en gyógypedagógia, pedagógia, szakmai

 

Etikedoj:

Respondi

Entajpu viajn informojn sube aŭ alklaku piktogramon por ensaluti:

WordPress.com Logo

Vi komentas per via konto de WordPress.com. Elsaluti /  Ŝanĝi )

Twitter picture

Vi komentas per via konto de Twitter. Elsaluti /  Ŝanĝi )

Facebook photo

Vi komentas per via konto de Facebook. Elsaluti /  Ŝanĝi )

Connecting to %s

 
%d blogantoj ŝatas tiun ĉi: